Udfordret i Stendal

Visninger: 2042

Dagens spor var ambitiøst i forhold til vores erfaring. Det var på +400 meter og startede i åbent terræn med kraftig vind. Vi gik sporet efter ca. 3 timer og Valkyrja skulle også her have noget starthjælp inden hun begyndte at arbejde.

Efter 50 meter drejer hun skarpt til venstre og jeg kan ikke rigtigt få hende videre af det planlagte spor. Hun finder efter få sekunder underbenet fra et rådyr. Jeg roser hende, tager det fra hende og forsøger at få hende til at interessere sig for sporet igen. Ingen held, hun bliver ved at søge i området til venstre for sporet. En af de andre deltager finder hurtigt resterne af rådyret, spredt over et større område.

Jeg hjælper Valkyrja i gang igen og hun begynder at arbejde. Ikke helt så koncentreret som tidligere og med megen fokus på de dyreveksler sporet passerer. På et tidspunkt holder vi en pause, hvor jeg tager kontakt til hende og får hende til at slappe af. Da vi starter op igen er hun koncentreret og følger sporet fint. Jeg hjælper hende ned af en åben skrænt med meget lav granbevoksning. Herefter går vi igen ind i skoven, op ad en bakke, finder løbet, og får masser af ros og gode guffer.

Valkyrja klarede dagen fantastisk godt. Vores (læs: min) opgave for de næste træningsgange bliver at træne start og afslutning på korte spor, så hun bliver sikker i starten og forbinder søgearbejdet med den afsluttende ekstragode beløning.