Regnvejr og råvildt ved Trehøje

Visninger: 1989

Dagens sportræning foregik også i området ved Trehøje. Sporet, ca. 300 meter, blev lagt i samme skovafsnit som sidst. selvfølgelig ikke samme sted, men i et område der med sine bregner og tætte underskov mindede meget om sporet fra i lørdags.

Den store forskel var vejret og nattens kraftige regn, sammenholdt med dagens byger, gjorde det til en våd oplevelse. Valkyrja virkede ligeglad med regnen og så bare ud til at nyde igen at få lov til at arbejde.

Hun virkede lidt ukoncentreret under starten og jeg besluttede at tage den om. Det hjalp, Valkyrja fokuserede på sporet og gik i roligt tempo afsted. Knap 50 meter blev det til inden hun afbrød. Højt snusende og undersøgende begyndte hun at gå frem og tilbage. Tydelige tegn på at der var vildt i nærheden og det mest sandsynlige er at noget råvildt har krydset sporet kort tid inden.

Jeg blev stående og ventede på at Valkyrja igen fik interesse for sporet. Det tog tid og det var tydeligt at se, at hun hellere ville følge det råvildt der sandsynligt stod lige i nærheden. Det lykkedes at få Valkyrja tilbage på sporet, og hun fulgte det koncentreret frem til det sted hvor jeg havde lavet et skarpt knæk til højre.

Valkyrja ville lige frem. Først forstod jeg det ikke, siden opdagede jeg, at hun fokuserede på et stykke lamineret papir som jeg havde set hang lidt længere inde i skoven. Jeg havde ikke skænket det en tanke da jeg lagde sporet, men Valkyrja mente tydeligt at det krævede opmærksomhed. Jeg lod hende komme frem til papiret for at snuse. Herefter vendte vi tilbage til sporet og kunne koncentere os om det skarpe knæk og det sårleje jeg havde lagt et stykke derfra.

Efter at have markeret sårlejet i bunden af sporet, knækkede det igen skarpt til højre og gik parallelt med det første stykke af sporet tilbage.  Her skete der nøjagtig det samme som under starten. Valkyrja afbrød og begyndte snusende og undersøgende at gå frem og tilbage, på tværs af sporet.

Det var helt klart at råvildtet havde krydset gennem hele skovstykket - hvilket vi efterfølgende kunne se, påvirkede alle hunde der trænede i samme afsnit. Valkyrja missede sårleje nr. 2, kom dog godt tilbage og gik den sidste del af sporet uden problemer. Efter at have fundet løbet fik hun selvfølgelig ros og lækre godbidder. Nu skal der trænes sporfasthed inden vi mødes til træning i Hårup Sande om 2 uger.