På toppen ved Ørnekule

Visninger: 2254

Mødestedet for dagens sportræning var Vesterskoven syd for Silkeborg. Området er beskrevet på www.bestigbjerge.dk og dagens 400 meter spor blev en terrænmæssig udfordring for os 2-benede. Valkyrja var ligeglad med om det gik op eller ned, hun gik spor. Koncentreret, fokuseret og med overskud til at markere de bånd der var blæst ned. Hun starter hurtigt og går målrettet hen af sporet, vi krydser en sti og jeg må holde hende lidt tilbage, da der pludselig kommer en barfodsløber, i shorts, løbende gennem skoven. Vi fortsætter ned i slugten. Valkyrja er på sporet hele tiden og de få udsving der er, er på ca. 1 meter til hver side af sporet.

Da vi lagde sporet løb en flok rådyr op af skrænten på den anden side af slugten.  Valkyrja reagerer på flokkens fært og laver en pludselig retningsændring og en samtidig søgen i luften. Jeg stopper og lader hende arbejde lidt. Hun er i tvivl om hvad hun skal gøre, og jeg vælger at gå lidt tilbage på sporet og lade hende søge det igen. Denne gang ignorerer hun rådyrene og følger i stedet det ”rigtige” spor op af en stejl skrænt. Undervejs markerer hun igen et bånd der er blæst ned. Hun får ros og der er en tydelig stolt hund, der vender rundt og fortsætter op af skrænten.

På toppen knækker sporet i en 90 graders vinkel til venstre. Valkyrja undersøger området lidt, men er hele tiden på sporet og følger det ned af  en mindre sti. Den følger vi et stykke indtil Valkyrja pludselig giver hals. Hun har fået færten af et eller andet. Vi finder aldrig ud af hvad. Er det vildt, en hest (vi krydser en hestesti på stedet), eller måske barfodsløberen der er gledet eller faldet og har efterladt ekstra fært? Jeg ender med at tage Valkyrja lidt tilbage af 2 omgange inden hun pludselig fanger den rigtige fært igen, krydser stien og forsætter mellem nogle mindre graner frem til løbet og den ekstra gode godbid hun ved der venter for enden af ethvert spor.

På toppen, eller rettere, vel nede igen er det en ekstra bonus at konstatere, at den nye sporsele, en Ruffwear Joring System Joring-sele (træksele) fungerer fantastisk som sporsele til Valkyrja. Den bliver jeg glad for og den skal allerede i brug igen på lørdag et sted i det midtjyske.