Nyt træningspas på Bjerget

Visninger: 2086

I formiddag lavede jeg et nyt spor på Bjerget i Viby. Denne gang på den anden side, en bakkeside med spredte tjørnebuske og vissent græs. Sporet var på ca. 125 meter og var klart kl. 11. Vi gik det ca. kl. 16.

Valkyrja fandt hurtigt frem til anskuds-stedet, satte næsten med det samme næsen i jorden og gik spor. Ca. 40 meter henne af sporet fik hun fært af noget andet (det kommer vi tilbage til) og begyndte  at snuse i luften og gik op af bakken mod skovkanten.

Jeg kaldte hende til mig, fik hende i ro og tilbage på sporet. Nu gik hun koncentreret med næsen direkte i sporet til vi kom igennem et tjørnekrat. På den anden side var der en vind der fik hende til snuse i andre retninger end sporet. Igen kaldte jeg hende til mig og fik hende startet op igen. Den sidste del af sporet gik hun koncentreret og uden problemer, og der var rigtigt gode godbidder at få, da hun fandt "løbet".

Jeg havde sat nogle få plastikstrimler op som markering af sporet og gik tilbage for at fjerne dem. Da vi kom til det sted, hvor Valkyrja første gang fik fært af noget andet, drejede hun skarpt til venstre, op af bakken til skovkanten. Her er der et "hul" - en gammel lergrav tror jeg - 30 meter langt, 15 meter bredt og 10-12 meter dybt.

Hullet er "beboet", der er i hvert fald nogen der har lavet en mere eller mindre permanent lejr i hullet. Jeg har aldrig mødt dem og der var heller ikke nogen i dag. Men der var dækket op på bordet, og der stod også en gryde med en eller anden duftende ret. Den stod der ikke om formiddagen, men nu var det ikke længere så underligt at den madglade Valkyrja blev distraheret mens vi gik selve sporet.

Da vi gik tilbage mente Valkyrja pludselig at hun skulle undersøge et eller andet under en tjørnebusk. En sort plastikpose med noget der stak ud. Noget der mindede om en kolbe med en påmonteret krykke... Det viste sig at være en metaldetektor.  Om den virker ved jeg ikke. Posen virkede noget "medtaget" og på de omkringliggende blade, så det ud som om den har ligget der længe. Der er måske nogen der savner den og jeg må hellere skrive et tip til politiet på "Politi" app'en.

Lige nu glæder vi os til tirsdag, hvor vi skal gå spor med DKK Kreds 6's sporhold.