Sindra Valkyrja fylder 9 år

Visninger: 32443

I dag er det 9. gang at flaget hejses for Valkyrja og hendes kuldsøskende. Det bliver din allerførste fødselsdag uden Gnaske, men Soffi, Bylur, Jarl og jeg skal nok sørge for at fejre dig behørigt.

Det har været et roligt år, uden den store udstillings- og prøvedeltagelse. Det synes jeg ikke gør noget. Vi har jævnligt været i skoven, trænet spor og nydt det. Og, du er stadig verdens første og eneste islandske fårehund med titlen DKSCH (dansk sporchampion) og udover at kunne arbejde (røven ud af bukserne), har du med titlerne DKCH og NOCH (dansk og norsk udstillingschampion) bevist at du også kan se godt ud.

Jeg har sagt det før, og kommer til at sige det igen; du er en fantastisk hund i stort set alt hvad du gør. Du kommer godt ud af det med alle og kommer godt ud af det hele. Du formår at få mig til at smile og grine hver eneste dag. Man skal nok have hund for helt at kunne sætte sig ind i det, selv om Kaj Munk skrev det så tydeligt i 1943: Bare en hund, er der mennesker der siger. Er det 'bare', at et andet liv har sluttet sig til mit, at en hale klapper i gulvet af glæde ved at høre min stemme, at en snude fortroligt stikker sig ind i min hånd, at to øjne røber mig verdener af tillid og hengivenhed?

For mig Valkyrja, er du bestemt ikke bare. Og så alligevel; du er der bare altid, og er bare altid glad. Bare du vil være her i endnu rigtig mange år og bare være den hund du er. Tillykke med fødselsdagen!