Jarlen fylder 13 år

Visninger: 1647

Stort tillykke til Jarl (Sindra Jarl) der i dag fylder 13 år. Jarl er født i Island, men har tilbragt den største del af sit liv i Danmark. Han har afkom i Island, i Danmark og i USA, er dansk og norsk udstillingschampion. Han har også opnået flotte resultater i  rally lydighed og kvalificerede sig i 2020 til Danmarksmesterskaberne og blev også Årets Hund i rally senior i Islandsk Fårehundeklub. I 2020 blev Jarl også bedømt som den bedste "wizzard" (af 9 hunde) i Islandsk Fårehundeklubs Klubcup. Wizzard-klassen er for hunde der er fyldt 12 år og er indført for at de gamle hunde bedre kan komme til deres ret og vise alle, at de islandske fårehunde også tager sig godt ud når de er blevet grå om snuden.

Jarls debut på udstillingsområdet startede for alvor da han kom til Danmark og han har i perioden fra juni 2014 til september 2015 opnået at blive både dansk og norsk champion og har også modtaget 3 af de 4 internationale certifikater (CACIB’s) der kræves for at blive international champion. 

Jarls adfærd og mentalitet sammenholdt med den meget store geografiske spredning af hvalpene fra de islandske kuld, betyder at han stadig er tilgænglig for seriøse avlshenvendelser. (gennem inseminering med frostsæd). Han har HD-status B og er øjenlyst flere gange i Island og i Danmark uden anmærkninger. Jarl er unghundementalbeskrevet med et udmærket resultat i Island. Han er i god fysisk form og er en mentalt sund hund. Han har en unik evne til at omgås stort set alt og alle og vender hellere bagenden til en sur hanhund end tager en kontrovers med samme.