Jarl, den klareste stjerne

Visninger: 352

Himlens klareste stjerne, Sirius - Hundestjernen - er hovedstjernen i stjernetegnet Store Hund. Sirius er samtidig navnet på Dansk Kennel Klubs trænings- og online prøvekoncept, Sirius Stjernehund.

Jarl (Sindra Jarl) har netop, på sin 15 års fødselsdag, modtaget sit første Sirius Stjerne diplom, Sirius Rally Begynder. Øvelserne er gennemført af Jarl og Elspa, er blevet optaget som video og sendt til Dansk Kennel Klub for bedømmelse. Dommeren har kvitteret med flg. kritik: "Tak for en rigtig fin video af Jarlen og dig. Jeres kontakt og samspil er så smukt at se - og ja, jeres samarbejde er unikt. Jeg bliver rørt af den måde Jarl kigger på dig, når I er på rallybanen sammen. Tillykke med en flot bestået Sirius Rally Begynder Stjerne prøve - Jarl stråler i videoen, som den stjerne han er."

Jarl er en stjerne, blandt hunde og mennesker, i hverdagen og på banen. Jeg er glad og stolt over at have en hund der i en alder af 15 år klarer sig så godt og som stadig kan imponere dommere i både rally og udstillingsregi. Udover den netop gennemførte Sirius Rally Begynder prøve, brillierede Jarl også på Islandsk Fårehundeklubs træf i september '22, hvor han ikke kun blev bedste "wizzard" (hunde over 12 år) for anden gang, men også nr. 4 i "best in show A-heat" (4. bedste hund af alle de ca. 100 deltagende hunde). Derudover har Jarl også deltaget i to norske udstillinger i '22 og deltagelsen i Norsk Islandshund Klubs 30 års jubilæums udstilling, hvor dommeren fældede en tåre af glæde, vækker stadig minder og giver mig en klump i halsen. Kære Jarl, hjertelig tillykke med de 15 år. Jeg håber og tror på, at vi stadig har nogle gode år sammen.

Jarls adfærd og mentalitet sammenholdt med den meget store geografiske spredning af hvalpene fra de kuld han er far til, betyder at han stadig er tilgænglig for seriøse avlshenvendelser. (gennem inseminering med frostsæd). Han har HD-status B og er øjenlyst flere gange i Island og i Danmark uden anmærkninger. Jarl er unghundementalbeskrevet med et udmærket resultat i Island. Han er stadig i god fysisk form og er en mentalt sund hund. Han har en unik evne til at omgås stort set alt og alle og vender hellere bagenden til en sur hanhund end tager en kontrovers med samme.