Dejligt at være dansk i Norge

Visninger: 1892

I forbindelse med Norsk Islandshundklubb’s treff i Oppdal i pinsen, deltog Valkyrja og Jarl begge i Special-udstillingen d. 24. maj. Der var deltagelse af ca. 25 hunde i de officielle klasser heraf seks i åben klasse han og fem i åben klasse tæve.

Jarl blev bedømt med resultatet Very Good (blåt bånd), sammen med to af de andre hunde i klassen. I Bedst i Klassen konkurrencen blev Jarl ikke placeret. Dommer Mona Selbach (N) gav Jarl denne kritik: “7 år, kunne vært mer maskulin, bra bitt, fine ører og øjne, velplaceret hale, bevæger sig bra, enkel spore begge bakben, go pels og farge.”

Valkyrja faldt i dommerens smag hvad angår type størrelse og farve, og på trods af at hun ikke lige nu er i bedste pelskondition, blev disse ting specifikt nævnt i den mundtlige kritik. Valkyrja blev bedømt med resultatet Excellent (rødt bånd), blev første vinder (rødt bånd) og fik sammen med en anden af tæverne også CK (championkvalitet, rosa bånd). I den afsluttende Bedst i Køn konkurrence blev Valkyrja placeret som nr. 4 og fik tildelt CERT.

Dommer Mona Selbach gav Valkyrja denne kritik: “4 år, bra størrelse, meget feminin, fint udtryk, bra bitt, fine ører og hals, bra overlinje, velansat hale, velvinklet, fine bevægelser, fin farge, dobbelte sporer, ikke i beste pels.”

Teksten fra kritikkerne ovenfor er en blandning af norsk og dansk. Dette fordi de originale kritikker indeholder norske forkortelser som jeg har valgt at skrive på dansk.

Ud over hygge og god, hjemmelavet, mad, bød det norske træf på hyrdearbejdsbeskrivelse, sportræning og “pluto-løb” (indkald på tid). Valkyrja og Jarl deltog i sportræningen og jeg benyttede også lejligheden - og den storslåede norske natur - til at lægge 2 gode træningsspor til Valkyrja.

Tak til Norsk Islandshundklubb for et veltilrettelagt og vel gennemført arrangement. Tak for hyggeligt samvær til alle deltagerne - dejligt at være dansk i Norge.