Bylur er flyttet ind

Visninger: 1106

Jeg hentede Bylur (Sunnusteins Kötlubylur) og Askja (Sunnusteins Kötluaskja) i Island få dage inden jul, 11 uger gamle. Hvalpene er fra et kuld på 7 hvalpe og er avlen af Þorsteinn Thorsteinson og er efter Sunnusteins Íslandssómi og Sunnusteins Hrina. Askja er købt i fællesskab med Sisse fra Kennel Gladur og importen af hende har været planlagt længe. Askja bor i det daglige hos Sisse.

Få uger inden jul, blev jeg spurgt om jeg kunne tænke mig at være med til at sikre at Bylur, om muligt, kommer til at indgå i avlen udenfor Island. Jeg sagde "ja" efter et par dages betænkningstid og det blev aftalt at jeg tog Bylur med til Danmark sammen med Askja. Ideen var, at jeg på den måde havde de bedste forudsætninger for at vurdere Bylur og bruge tiden mellem den 11. og den 15. uge til at finde ud af, om han skulle videre til et andet hjem i Danmark eller i Europa (I de fleste andre lande skal hvalpe være 15 uger gammel - og være rabiesvaccineret - inden de må importeres). 

Muligheden for at overtage Bylur kom samtidig med, at jeg besluttede at finde et andet hjem til Þór Einfari. Det blev derfor naturligt at vurdere, om Bylur passede ind i flokken sammen med Valkyrja, Jarl og Naskur. Bylur udtales 'biilør' (nogle steder beskrives udtalen som 'piilyr') og kan bedst oversættes til 'snestorm'. Han tager alle han møder med storm og har vist et fantastisk sind med et flot hundesprog og flotte tilpasningsevner. Dertil kommer en nysgerrighed og en arbejdsvillighed langt over det sædvanlige. Det er i dag tre uger siden at Bylur kom til Danmark og som det ser ud nu, er han flyttet ind permanent.