Askjas hvalpe er nu navngivet

Visninger: 1063

Askjas hvalpe er blevet 5 uger gamle og godt på vej til at udvikle sig til små hunde. Kosten veksler mellem mælk fra Askja og "fast" føde (opblødt og moset hvalpefoder). De tager godt og støt på i vægt hver eneste dag og har sammenlagt rundet de 10 kilo. Hvalpene har også fået deres officielle navne og er blevet registreret hos Dansk Kennel klub.

Fælles for navnene er, at hunnerne har fået "Öskjudóttir" (Askjas datter) som deres sidste navn mens hannerne opkaldes "Kátsson" (Káturs søn) efter deres far. Hvilken af hunnerne der skal have hvilket navn er endnu ikke fastlagt. Den der skal til Norge kommer til at have "Fjalladís" (fjellets gudinde/fe) i navnet, mens den der skal til Ulvedal selvfølgelig skal have ordet Ylva (ulv) i sit navn. Hunnernes fulde navne er:

Naskur Ásynja Ylva Öskjudóttir - asernes gudinde, ulv og Askjas datter

Naskur Fjalladís Vina Öskjudóttir - fjeldets gudinde, ven og Askjas datter

Gennem navnene Eilifur (den evigt levende) og Verðandi (der betyder nutid og er hankønsformen af en af de tre norner der spinder livets tråde), kommer hannerne til at ære Vinur Litli som jeg mistede for en uge siden efter akut sygdom. Deres fulde navne er:

Naskur Eilifur Ljósi Kátsson - Den evigt levende og lyse og Káturs søn

Naskur Verðandi Brellir Kátsson - Den nutidige spilopmager og Káturs søn

Hvalpenes forældre er Askja (Sunnusteins Kötluaskja, DK01364/2019) og Kätur (DK14989/2014). Begge har HD status A, er øjenlyst "FRI" og mentalbeskrevet. Indavlskoefficient (5 generationer): 0,00