Alder er blot et nummer

Visninger: 23245

12 år er ingen alder synes Jarl at tænke. Måske han kun har lært encifrede tal og blot tænker: ”12, der må være 1+2=3”. Sådan opfører han sig i hvert fald tit; som en treårig, både når han forsøger at sætte gang i lillesøster Valkyrja og også når han leger storebror for "Bille" (Sunnusteins Kötlubylur).

Siden vi mødtes første gang i januar 2011 i Island, har der været tæt kontakt. En kontakt der kun er blevet tættere hver gang vi mødtes i Island og som for alvor blev intens, da du blev ”min” og flyttede til Danmark for 6 år siden. Du virker til at nyde livet. Både hos mig på landet og hos Elspa i byen. Det er flot at du, efter en fin udstillingskarriere med både dansk og norsk championat, også klarer dig flot i rally. Her er du både begynder- og øvet mester og har flere gange været flot placeret i Islandsk Fårehundeklubs årskonkurrencer. Hvem ved, måske du i år klarer det helt til DM i rally i seniorklassen – lige nu er du i hvert fald at finde på listen over kvalificerede hunde.

Avlsmæssigt er du stadig med. Du er far til 25 hvalpe, spredt over flere kontinenter og du er også, gennem din datter, med til at forny lundehundens genpulje. Jeg er glad for at have nedfrosset sæd fra dig og glæder mig til at skulle lade dig være far til endnu et kuld eller to - Jeg håber at jeg finder en tæve som matcher dig og måske endda at kunne lave et ’Kennel Naskur’ kuld med dig som far.

Den største overraskelse i det sidste år, er at du har knækket koden til blodspor (schweiss). Tidligere var din tilgang til blodspor nok sporadisk og det virkede nogle gange som om det blot var noget du gjorde for min skyld. Så en dag, hvor jeg ved en fejl satte dig på et 20 timer gammelt spor, gik du spor som en hund der aldrig har lavet andet. Og nej, det var vist ikke blot begynderheld. Du har gået flot og løst både lange og teknisk svære spor lige siden. Hvem ved, måske du også i år, som 12 årig, skal deltage i din første officielle schweiss prøve...

Tillykke med fødselsdagen Jarl. Jeg håber og tror på, at vi skal fejre mange flere sammen.