Genetik og pelsfarver

Visninger: 3211

Som opdrætter af islandske fårehunde bør an have 2 højt prioriterede mål: racens beståen og racens helbred. Artiklen i nedenstående PDF forklarer hvorfor bevarelsen af den genetiske variation er nødvendig for at kunne nå det ultimative mål: sikring af racens fremtid.

Opdræt og avl med islandske fårehunde - genetik og pelsfarver

Vi bør værdsætte og prioritere variation i racen. Et eksempel herpå er, at vi er yderst heldige stadig at have så mange forskellige farvevariationer i racen. Lad os alle arbejde sammen om at bevare den variation.

 

Racestandard

Visninger: 3259

Racestandarden er et grundlæggende værktøj for seriøse opdrættere og udvælgelsen af hunde i opdrætsøjemed bør altid tage udgangspunkt i dette dokument: Racestandard for islandsk fårehund.

Alle hunderacer har en racestandard, som er en beskrivelse af racens udseende, karaktertræk og oprindelig anvendelse. Racenstandarden for islandsk fårehund er registreret i FCI gennem den islandske kennelklub og den islandske specialklub for racen. Racebeskrivelsen er udarbejdet i Island, hvor også det juridiske tilhørsforhold naturligt er hjemmehørende.

Det betyder kort og godt, at den islandske kennelklub lader FCI varetage og administrere racebeskrivelsen, og at evt. ændringer skal udarbejdes og godkendes i Island inden de kan ændres og træde i kraft på verdensplan.