Grimsnes' Naskur fylder 14 år

Visninger: 42815

Der er gået endnu et år og det er igen blevet tid at hejse flaget for dig Gnaske. I dag runder du 14 år - 98 år i mennesketermer - og jeg glæder mig til at fejre dig sammen med Valkyrja og Jarl. Som jeg har skrevet før, er du en fantastisk hund. I det forgange år er det igen lykkedes dig at imponere dommere både i udstillings- og i schweiss sammenhænge. I april imponerede du på Læsø med en førstepræmie ved din allerførste officielle schweissprøve. En præstation du gentog allerede igen i maj i Gludsted plantage.

På vej til sporstart i Gludsted var det en fornøjelse at høre dommeren og stifinderen (sporlæggeren) gå og tale sammen: “Mon ikke der er en fejl i DKK nummeret? Der står 2004, skulle der ikke have stået 2014?” Nej, den var rigtig nok og du er en af de ældste hunde de pågældende dommere har dømt. I kritikken fra Gludsted skriver dommer Annette Kiørboe, “at det var fantastisk at se en gammel hund løse opgaven”.

En uge senere brillierede du ved Norsk Islandshundklubbs treff på Frya. Her opnåede du Excellent med CK og blev andenvinder. Dommer Børge Espeland skriver i sin kritik. “Trods knap 14 år flotte proportioner. Velskabt hoved, stærk ryg. Harmonisk vinklet, fine benstammer for sin størrelse. Velbåret hale. Bevæger sig endnu med stil og fint fraskub.”

Senest klarede du dig flot igennem en operation med fjernelse af testiklerne som resultat. Den leydigcelletumor som var årsag til operation er heldigvis en tumorform som normalt er fredsommelig og ikke danner metastaser andre steder i kroppen. Jeg kan se på dit kropssprog og din energi, at du har det bedre nu og at tumoren må have irriteret eller gjort ondt. Skal vi udnytte den nyfundne energi og fejre din 100-års fødselsdag ved at stille op til en officiel 20-timers schweissprøve?

Det er stadig en spændende rejse vi er på og jeg føler mig privilegeret når jeg tænker på de år og de oplevelser vi har haft sammen. Tak for det Gnaske. Jeg glæder mig til endnu flere gode år, spændende oplevelser og destinationer. Hjertelig tillykke med fødselsdagen.