Der er en første gang for alt

Visninger: 1601

Med DKKs godkendelse af muligheden for sporchampionat for islandske fårehunde, er Sindra Valkyrja blevet verdens første islandske fårehund med titlen DKSCH (Dansk Sporchampion). Få dage efter godkendelsen afsluttedes også Islandsk Fårehundeklubs allerførste "Årets Sporhund" konkurrence. Den blev også vundet af Valkyrja, som dermed også er den første "Årets Sporhund" nogenside i Islandsk Fårehundeklub.

Valkyrja har tidligere i år også opnået udstillingschamionater i både Norge (NOCH) og i Danmark (DKCH). Med tildelingen af sporchampionatet (DKSCH) har Valkyrja vist at hun er den alsidige arbejdshund jeg altid har sagt, at den islandske fårehund er.

I alt 5 islandske fårehunde har opnået point i Islandsk Fårehundeklubs Årets Sporhund 2018 konkurrence. Valkyrjas datter Summardáin Esja Fönn blev placeret som nummer to, mens 14 årige Grimsnes' Naskur blev placeret som nummer tre. Både Esja og Naskur har vist flotte resultater i de officielle DKK schweiss konkurrencer de har deltaget i gennem 2018.