Den normale temperatur

Visninger: 3664

 

Mens jeg venter på at Sindra skal nedkomme har jeg læst en del om drægtighed og fødsel. Alle steder, i bøger og på nettet, læser jeg, at hundens normaltemperatur er ca. 38,5 grader celsius. Dette tilbagevises dog af flere af de dyrlæger jeg har talt med om emnet, og de siger samstemmende, at temperaturen svinger meget. Ikke kun fra race til race, men også for individerne i den enkelte race.

 Sindras temperatur

Siden dag 51 i Sindras drægtighedsperiode har jeg taget hendes temperatur flere gange dagligt og denne tabel er et udtryk for hendes gennemsnitstemperatur på dagsbasis. Den højeste målte temperatur i perioden er 37,8 grader celsius (dag 52) og den laveste er 36,7 grader celsius (dag 60 og den var på 37,4 igen en time efter). Den gennemsnitlige temperatur for hele perioden er 37,4 grader celsius.

Vi er i dag på afsluningen af dag 62 i drægtigheden. I morges viste termometeret 37,7, i eftermiddags 37,3 og her til aften er den på 37,1 grader celsius - måske et tegn på, at det er nu fødslen går igang.

Hvorom alting er, Sindras temperatur er normal på trods af, at den ifølge bøger og Google søgninger er for lav. I samme bøger og søgninger siges det desuden, at en hund har feber når temperaturen kommer over 39 grader celsius. Gælder det mon også en hund med en lavere normaltemperatur? Eller har en hund som Sindra feber allerede når temperaturen er over 38 grader celsius..?

Du kan hjælpe din hund, dig selv og din dyrlæge ved at tage din hunds temperatur dagligt i en periode. Så ved du nemlig, hvad der er normalt for dig :-)