DKK medlem

Visninger: 1075

Jeg er - selvfølgelig - medlem af Dansk Kennel Klub (i daglig tale: DKK), Danmarks største organisation for hundeejere. Alle slags hundeejere (både med racehunde og andre hunde) og hundeinteresserede uden hund kan være medlemmer. DKK har i dag omkring 30.000 medlemmer.

Dansk Kennel Klub er – som den eneste danske organisation – anerkendt af den internationale sammenslutning af nationale kennelklubber Fédération Cynologique Internationale (FCI). FCI er den Internationale Kynologiske Sammenslutning (kynologi er læren om hunden) og er en sammenslutning af nationale kennelklubber.

DKK er inddelt i 12 kredse og mere end 70 specialklubber. DKK medlemmer er automatisk tilknyttet den kreds, hvor de har bopæl. Kredsene står for de lokale DKK-aktiviteter, som f.eks. alle former for træning, afholdelse af skuer, konkurrencer og udstillinger m.m. En specialklub er en organisation, der i samarbejde med DKK varetager en eller flere navngivne hunderacers interesser. Alle FCI anerkendte racer hører hjemme i en specialklub. Nogle specialklubber omfatter kun en enkelt race f.eks. Islandsk Fårehundeklub, mens andre omfatter mange racer, f.eks. Spidshundeklubben. Læs mere på DKKs hjemmeside.